Mergi la continut
Inchide
iso
Deschide căutarea

5. VICTORIA-MUCHIA TARATA-CABANA PODRAGU (2136 m)

ADRESA:

CABANA PODRAGU
Cabaniera Corina Iosif
telefon +40 745 319 766
E-mail:corina.iosif@gmail.com.
In zona Cabanei Podragu semnalul GSM nu este prezent tot timpul.

**************************************************
Material redactat de:
*Presedintele Asociatiei Salvamont Victoria
Tomas Bross: +40 726 686 692

*Membru SKV Victoria
Adriana Ciornei-: +40 741 589 485

*Colaboratori:
Profesor Geografie
Camelia Bertea

5. VICTORIA-MUCHIA TARATA-CABANA PODRAGU (2136 m)
Timp de parcurs: 6-7 ore
Marcaj: Banda Albastra  
 
Traseu: Din Victoria ne indreptam spre Sumerna pe un drum asfaltat si mentinem deplasarea in linie dreapta, chiar daca soseaua asfaltata coteste la dreapta.  Mergem pe drumul forestier cca 3 km, pe valea Ucisoara Seaca, de unde incepe o exploatare forestiera masiva. La partea superioara a acestei exploatari se vede poteca de intrare pe traseul ce duce in Muchia Tarata. Traseul incepe cu o urcare sustinuta, portiune numita „Pieptul gainii”, se traverseaza o zona cu defrisari masive, cu drum de TAF, pana la un izvor, numit La Sipot.

Dupa o pauza binemeritata, ne continuam drumul  pana in Saua Boldanu, la golul alpin. Ocolim mai multe varfuri pe la vest pentru a evita muchiile accidentate si  continuam sa inaintam cu grija pe Muchia Tarata. Peisajul este impresionant, in spate se vede orasul Victoria si toata Tara Fagarasului, iar in fata Varful Tarata si toata Caldarea Podragu.
Iesim in creasta si continuam pana la Curmatura Calea Carelor coborand pana in Caldarea Lacului Podragu. Se mai urca putin si se ajunge la cabana Podragu.GALERIE FOTO