Mergi la continut
Inchide
iso
Deschide căutarea

8. BISERICA FORTIFICATA CINCSOR

ADRESA:

Vizitare:
aprilie-octombrie: zilnic, orele 10.00 - 18.00
Grupurile de vizitatori sunt rugate să se anunțe în prealabil la
d-na Carmen Schuster, tel: +40 744 373 090

Expoziție permanentă:
Peter Jacobi, Poze ale unei călătorii – Biserici Fortificate Săsești.
Punct de informare Regiunea Transilvania și peisaj al bisericilor fortificate în fosta școală evanghelică (direct lângă ansamblul fortificat).
Contact: D-na Carmen Schuster
tel.: +40 744 373090
e-mail: schustercarmen@yahoo.de

8. BISERICA FORTIFICATA CINCSOR
La o distanta de 20 de km de Victoria, din DN1 spre Fagaras, se face stanga in comuna Voila, inspre Agnita, se afla chiar langa drum aceasta bijuterie medievala.
Cea mai bine conservata biserica fortificata saseasca din zona Fagarasulul este cea din Cincsor (Kleinschenk). Dezavantajata fiind de lipsa unui deal, biserica fortificata ocupa centrul fostului sat sasesc. Biserica actuala apartine goticului timpuriu, iar ornamentele de piatra sunt considerate opera atelierului mestesugaresc gotic din Carta. Constructia a inceput dupa 1250, urmare a distrugerilor provocate de invazia mongola, cativa ani mai inainte. Turnul clopotnita a facut parte din structura bisericii inca de la inceput. La jumatatea  secolului  al  XV-lea si in urmatorul secol, s-au construit fortificatiile, zidul si patru turnuri  de aparare. Satul fiind distrus de mercenarii lui Mihai Viteazul, in 1599, a determinat in 1637 comunitatea de sasi sa construiasca un al doilea zid de aparare in interiorul celui existent. Din mobilier s-au pastrat piese vechi din secolul al XIX lea, iar orga restaurata este functionala si in prezent.

Langa biserica fortificata se afla un muzeu cu obiecte sasesti, in fosta scoala saseasca, iar casa parohiala, excelent conservata, gazduieste evenimente culturale.
Biserica este deschisa permanent pentru public.

 


UNDE SE AFLĂ:


GALERIE FOTO