Mergi la continut
Inchide
iso
Deschide căutarea

3. CETATEA FAGARAŞULUI

ADRESA:

Strada Mihai Viteazul, Nr. 1
Loc. Fagaras, cod 505200,
Jud. Brasov, ROMANIA
Tel./Fax: +40 268 211 862
E-mail: muzeufagaras@yahoo.com
http://www.muzeufagaras.ro 

 

3. CETATEA FAGARAŞULUI
Cetatea Fagarasului este unul dintre cele mai mari monumente din tara și chiar din Europa. Complexul feudal de la Fagarars, a carui constructie a început la sfarsitul secolului al XIV-lea și se continua, prin adaugari succesive, pana la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificatie din lemn, înconjurată cu un sant și val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea.
Cetatea, considerata una din cele mai frumoase din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper, se gaseste in centrul Municipiului Fagaras, la 30 km de orasul Victoria. Avand o istorie de peste 600 de ani, a fost locul balurilor organizate de Doamna Stanca, cetate de aparare, mai apoi inchisoare.  Actualmente este  muzeu, avand 66 de incaperi intinse pe sase niveluri. Se poate admira arhitectura cetatii, camerele frumos aranjate cu obiecte transilvanene stravechi, dar si camerele si obiectele de tortura.
Turistii sunt fascinati de cei 10 strajeri imbracati in armuri, ce alcatuiesc garda cetatii, care fac schimbul de garda in fiecare sambata si duminica la ora 12:00.
Cetatea poate fi vizitata zilnic intre orele 9:00-17:00.

 


UNDE SE AFLĂ:


GALERIE FOTO

  • CETATEA FAGARAS
  • CETATEA FAGARAS-OBIECTE