Mergi la continut
Inchide
iso
Deschide căutarea

1. MĂNĂSTIREA BRÂNCOVEANU DE LA SÂMBĂTA DE SUS

ADRESA:

Mănăstirea Brâncoveanu
Com. Sâmbăta de Sus, Brașov
Zona Turistică, Nr. 1
+40 (730) 556 342
+40 (770) 314 635
contact@manastireabrancoveanu.ro
manastireabrancoveanu@gmail.com

Casa Zmeilor (Ski Dragus)
Zona Turistica Dragus-Sambata
Comuna Drăguș, Brașov
Tel: +40 755 089 230
office.dragus@ski-brasov.ro
 

1. MĂNĂSTIREA BRÂNCOVEANU DE LA SÂMBĂTA DE SUS
"PACE CELOR CE VIN, BUCURIE CELOR CE RĂMÂN,  BINECUVANTARE CELOR CE PLEACĂ”


POARTA INTRARE MĂNĂSTIREA BRÂNCOVEANU
Este un asezamant monahal de calugari, aflat pe valea raului Sambata, la poalele muntilor Fagaras. La o distanta de numai 12 km de orasul Victoria, manastirea constituie un loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga sau poposesc in acest locas sfant.
Biserica istorica, cea construita de catre Domnitorul Constantin Brancoveanu, intre anii 1696-1707, se gaseste in mijlocul curtii complexului monahal si constituie bijuteria acestui locas. Dupa doar cativa zeci de ani de la terminarea ei, biserica a fost daramata de catre habsburgi (1785) si refacuta apoi de catre Mitropolitul Nicolae Balan in perioada interbelica.
Miraculos, o parte din pictura originala s-a pastrat pana in zilele noastre. Restul cladirilor, cu biserica cea noua, au fost ridicate de catre Mitropolitul Anton Plamadeala incepand cu anul 1985. 
Se mai pot vizita si biserica cea noua, unde se oficiaza slujbele, helesteul din vecinatatea complexului, Academia Sambata si un muzeu extrem de bine dotat cu icoane pe sticla si lemn, tiparituri si obiecte de cult din secolele XVII-XVIII. Tot aici exista si o icoana donata de parintele Arsenie Boca, fost staret al acestei manastiri. 
La o distanta de aprox. 2 km de manastire se afla si Izvorul Parintelui Arsenie Boca, iar in munti, la o altitudine de 1450 m, langa cabana Valea Sambetei (1401 m), se afla Chilia Parintelui Arsenie ( un drum de circa 3 ore de la manastire, drum forestier si poteca).

Chilia Părintelui Arsenie Boca
In imediata apropiere a izvorului Parintelui Arsenie se afla Pensiunea Casa Zmeilor si partia de schi pentru incepatori, cu teleschi, avand o lungime de 500 de metri.

Casa Zmeilor (Pârtia de schi Drăguș)
 

UNDE SE AFLĂ:


GALERIE FOTO

  • POARTA INTRARE-MANASTIREA BRANCOVEANU DE LA SAMBATA DE SUS
  • MANASTIREA BRANCOVEANU DE LA SAMBATA DE SUS
  • CHILIA PARINTELUI ARSENIE BOCA-SITUATA LA 45 MIN URCARE  DE CABALEA VALEA SAMBETEI
  • PARTIA DE SCHI DRAGUS-DE LANGA IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA