Mergi la continut
Inchide
iso
Deschide căutarea

Prezentare

Victoria este un oraş cu o istorie nu prea îndelungată, dar care poate stârni interesul, o localitate născută în preajma celui de-al doilea Război Mondial, mai mult din iniţiativa guvernanţilor vremii, care doreau edificarea unei fabrici care să producă pulberi explozive, o fabrică ce urma să se întindă pe 900 de hectare, obţinute prin expropriere, ceea ce s-a şi realizat, începând cu anul 1938, prin contribuţia nemţilor din Essen.
De cele mai multe ori, peste adevarata istorie a unei aşezări, se aşterne umbra uitării, din acest motiv poate că prea puţini ştiu că Fabricile Ucea (cum erau denumite în acea vreme) s-au ridicat cu prizonieri de război şi cu un detaşament de evrei. Astfel ia naştere Colonia Ucea, ca urmare a numărului mare de muncitori  aduşi din mai multe părţi ale ţării, pentru ca în anul 1954 aceasta să fie ridicată la statut de oraş, ceea ce a impus construirea de locuinţe, unităţi medicale şi culturale, care să deservească nevoilor oamenilor. Modelul clădirilor fusese cel sovietic, cu încăperi spaţioase şi înalte şi cu doar două niveluri, la realizarea lui contribuind un arhitect din Georgia. Victoria începe să capete conturul unui oraş modern, pentru acea vreme, un oraş cu mari perspective pentru tinerii care aveau să-şi modeleze un viitor la poalele Munţilor Făgăraş. Şi au reuşit. Unii în sport - micul oraş având o echipă de fotbal şi o echipă de handbal (aceasta din urmă promovând în Divizia B), alţii în muzică sau în ştiinţe. Victoria a fost ani în şir o oază de culoare şi tinereţe, un oraş al florilor, un loc de vacanţă pentru toate vârstele. Astăzi se redeschide pentru toţi cei care vor să-i afle istoria sau să-i continuie istoria.
Victoria – oraș aflat la 640 metri altitudine,  la 8 km sud de Ucea de Jos și DN 1, intre Brasov si Sibiu. Are șosele modernizate spre Ucea de Jos și Sâmbăta – Drăguș – Viștea de Sus, Transfagarasan,  o stație de benzină, un hotel de 140 locuri și legături auto la trenurile din gara Ucea de Jos. In oras se gaseste o baza sportiva de invidiat: patru sali de sport, un teren de handbal, doua terenuri de fotbal. Mai dispune si de un strand olimpic, cu sauna si terenuri de tenis pe zgura, baschet si volei pe nisip. Doua restaurante si un bistro la strand, va stau la dispozitie cu bucate traditionale.
Victoria este un punct de plecare spre nenumarate trasee montane si obiective turistice.

Exista un ghid turistic elaborat in ianuarie 2020 de către Clubul Copiilor Victoria, unde se găsesc principalele obiective turistice, naturale și antropice, hărți pentru traseele montane ce au ca punct de plecare Orasul Victoria 
Info: clubulelevilor.victoria@gmail.com


PRIMARIA ORAȘULUI VICTORIA
Obține indicații de orientare

CASA DE CULTURĂ A ORAȘULUI VICTORIA
Obține indicații de orientare

-------------------------------------------
Holliday Hotel:
Hotel clasificat categoria trei stele, având o capacitate de 80 locuri cazare, în camere spaţioase dotate cu televizor , paturi confortabile, băi cu duş după standardele europene, internet şi telefon.
Phone no 0771442101, e-mail  office@hollidayvictoria.ro
Obține indicații de orientare

-------------------------------------------
Victoria pune la dispoziția turiștilor și a locuitorilor 3 unități de alimentație de tip restaurant și o unitate de alimentație în regim de catering.
Restaurant Paradis – cu o capacitate de 300 locuri: Interior - deservește tot timpul anului. Terasă -  deservește în sezonul cald.
Phone no 0741131860
Obține indicații de orientare

Restaurant Armonia - cu o capacitate de 190 de locuri și formație de muzică proprie.
Phone no 0722993013
Obține indicații de orientare

Bistro Ștrand: Interior, cu o capacitate de 40 de locuri, ce deservește tot timpul anului. Terasă, cu o capacitate de 100 locuri, ce deservește în sezonul cald, fiind amplasată în vecinătatea bazinelor de înot. 
Phone no  0765619401
Obține indicații de orientare

Conni’s - servicii de catering, deservește un spectru larg de clienți-instituții, societăți, persoane fizice - în cadrul unor evenimente organizate sau ocazional.
Phone no  0771596607
-------------------------------------------
Biserici ortodoxe:
*Biserica “Sfântul Ilie”
Obține Indicații de orientare

*Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”
Obține indicații de orientare

*Biserica cu hramul “Izvorul Tămăduirii”
Obține indicații de orientare

*Biserica “Sfânta Cuvioasă Parascheva”.
Obtine indicatii de orientare

-------------------------------------------

Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime”
Obține indicații de orientare

Biserica Adventista de ziua a 7-a Victoria
Obține indicații de orientare

GALERIE FOTO

 • Holliday Hotel
 • Restaurant Paradis
 • Restaurant Armonia
 • Bistro Stand Viromet
 • Strand Viromet
 • Strand Viromet
 • Biserica “Cuvioasa Parascheva”
 • Biserica Ortodoxă “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”
 • Biserica “Sfântul Ilie”
 • Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii”
 • Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime”
 • Biserica Adventista de ziua a 7-a Victoria